lørdag 20. juni 2009

Dag 5


Så ligger vi her inne blant to naust i Olderdal, i teltet og hører små regndråper falle lett på duken. Og det var jo over hodet ikke meninga. Vi kom 5 minutt for sent til å rekke siste ferge 19.30. Neste gang sjekker vi ruta. Ble likevel 7,5 mil. Et par stigninger kan kjennes i det ene kneet til undertegnede, mens andre har antydninger til smerte helt andre steder.. Men ingen krise, og i morgen sykler vi til Tromsø - og forhåpentligvis litt forbi. Har vært litt regn i dag, litt motvind og litt medvind. Nygård har akkurat fiska en fisk som ligna mer på en sluk enn på middagsmat. Har for øvrig fått låne et rom av ei kioskdame her til å tørke klær på. I morgen tar vi første ferge kl 08.25. Av andre hendelser kan jeg nevne at vi traff folk som har sett Dimitrijs spor og var vitne til at en treåring startet en bil på egen hånd og trillet bilen mot fergekaia. En mann fikk heldigvis hevet seg inn i bilen i fart og stoppet den akkurat før den traff en murkant. Det var som om vi satt og så på en film... En innholdsrik kveld altså, tross endeløs venting på neste ferge.

Der gikk ferga...


Det er tydeligvis ikke som i Møre og Romsdal her. Vi så siste ferge gå rett foran nesa på oss, og SÅ tidlig på kvelden! Har sykla 7,5 mil i dag. Får satse på å ta igjen litt i mårra. Nå må vi overnatte her i Olderdal...

Klokke er et ikke-tema


Seint oppe... Ja, det er vi. Men i vårt sykkelliv eksisterer knapt klokka. Etter frokost og kaffe i teltet går nå turen til Lyngseidet. Småregn i dag - REGNER med det går bra. Ps! Sjekk barten til Torgeir.

Dag 4


Så kom vi i mål med dag fire også, selv om alt så mørkt ut da sykkelen, etter tre mil, begynte å hangle i Burfjord. 7 mil til nærmeste sportsbutikk og for oss var det uaktuelt å "jukse" og ta buss. Lokalbefolkning var hjelpsomme og kontaktet sportsbutikken, så de sto klar da jeg kom. Tok med meg hjulet, haiket med en lokal trailersjåfør og fikk vite samtlige fiskeplasser den neste timen. Etter et kort besøk på sporten, tok jeg bussen tilbake til Torgeir, og jeg kunne informere om en tung sykkeldag. Mye motbakker. Med et kne som kjenner tendenser til noe som ligner på vondt, ble det litt gange i de verste motene. Ble til slutt 8 mil i dag tross 6 timer heftelse med sykkelproblemer. Kroppen kjennes fin nå i natt. Vi har slått opp telt og skal i det klokka er halv tre spise gryterett. Nattmat og nattsykling er herlig! Myggen har for første gang vist seg. Vi nærmer oss Tromsø og regner med og passere der søndag. Morfar: I Finnmark er det finnmarkinger, i Nordland, nordlendinger. Hva er de i Troms? God natt!

fredag 19. juni 2009

Kveldssykling


På vei opp til 400 meter. Nå er det så koselig at selv flåklypa-melodien ville bli overflødig...

Vi er i gang igjen!


Etter 6 timer med skyssing og sykkelfiksing er vi klare for å gå løs på fjellet opp fra Burfjord. Starter straks. Apropos Start, vi gleder oss til å se de gule på Ullevaal i oktober. Å nei.... Nå sykler vi noen mil utover kvelden og natta, hvis sykkelen holder.

Så gikk det galt..


Den ene eika røk i Burfjord, 7 mil fra nærmeste sportsbutikk. Etter at lokalbefolkning har ringt og styrt har jeg nå haika med en trivelig trailersjåfør til Storeslett. Håper de kan fikse det her. Venter på svar nå. Torgeir er igjen og jeg tar bussen tilbake halv åtte - hvis alt går etter planen.

Burfjord


Dagens etappe i gang! Nok en gang sein start. Ferdig med Finnmark og tre mil på vei i dag. Sol og tidvis varmt.

torsdag 18. juni 2009

Dag 3


Jeg skal ikke si at jeg ikke er sliten, men vi opplever så mye flott hver dag, at det dekker over det meste av stive lår. Ja, det er nesten som å sykle i en melkesjokoladereklame. Smaken av Norge. Hyggelige mennesker over alt, som vinker og ønsker oss lykke til. Nordlendingene er et trivelig folkeslag. Turen i dag startet på fjellet og har nå endt nesten i enden av Langfjorden. I Alta fikk vi kjøpt ny primus, da den jeg hadde med var kaputt. Så i kveld er første kveld med kartvu selvlaget kaffe. Vi hadde tenkt å sykle ca 10 mil i dag, men da vi skulle finne teltplass ble det rundt neste sving og rundt neste sving... Og dermed 3 mil ekstra og 13 til sammen. I mårra skal vi runde 40 mil til sammen på turen, noe kroppen min kjenner. Torgeir virker sterk. Han sier hvert fall ikke annet selv. Blir vi ikke godt trent nå, så vet ikke jeg... Det fine været motiverer! En kopp kaffe til, så er det senga - med andre ord soveposen. Holdt på å kjøre på et reinsdyr i dag også, i 40 km i timen... Kunne blitt en voldsom middag. God natt fra Langfjordens bredder!

Dagens etappe unnagjort


Det ble plutselig 13 mil i dag. Mer om dagen, senere. Nå er det lapskaus med påfølgende kaffe - i kveldssola.

Passert 10 mil


Dagens etappe går mot slutten. Spiste is i Talvik og satser på å campe ved Langfjorden, et par mil lengre inn.

I Alta har de alt da!


Har vært en times tid i Alta etter ca 6 mil på setet. Tar oss en god pause her, med nydelig mat, før turen går videre. Svarer ikke på alle, men takk for kommentarer! Moro! Alle blir lest! Spørs om det ikke blir en liten middagskvil på en benk her etterpå. Nydelig vær. T-skjorte vær, faktisk!

Alta next


Etter en natt i solsteiken drar vi nå til Alta. 5 mil. Ny rekord på å starte tidlig. 11!

Ikke lett å sove...


...i dette lyset. Men Torgeir har inntatt drømmeverden. Sykling tar på...

Dag 2


Ja, nå stusser vel mange på at overskrifta er dag 2 - igjen. Siden det er dag 2 at syklinga vår, har vi tatt bort den første flydagen. Rett skal være rett. Så får jeg i samme åndedrag beklage skrivefeil - det er knotete å skrive på mobil. Hyggelig med kommentarene vi har fått! Håvard: takk for tipset om måltid, jeg avstår fra sjokolade og søtsaker, men kanskje Torgeir gjennomfører det. Bjarte: når det gjelder baken, så har den det etter forholdene bra. Verre er det med lårene, som fikk smake på syre i dag. Dagen startet med sein frokost - som vanlig. Vi sykla 5 mil, til Olderfjord, i fint terreng og ganske ok vær. Deretter satte vi kursen over fjellet mot Alta. Stigningen tok lårene til unge Singelstad ganske tidlig, men supersyklisten, Nygård, fra sørlandet hadde tålmodighet og et hjelpende bakhjul. Målet for dagen var Skaidi. Men da vi kom opp på fjellet var det vindstille, sola badet seg i fjell og lyng og vi opplevde akkurat det vi hadde drømt om på forhånd. Da bare måtte vi sykle litt til. Fant en fin leirplass ved veien og har teltet her. Tok et nakenbad i et tjern med temperatur på superkaldt. Av hensyn til våre lesere - ingen bilder. Men det var greit å få vaska seg litt... Har lagt oss utenfor teltet i soveposene og sola har akkurat tittet fram igjen bak en fjelltopp. Sprøtt, midt på natta! Det ble i overkant av 10 mil i dag og vi camper ca 5 mil fra Alta. Satser på å passere Alta i mårra. Det er langt igjen, men Lindesnes føles litt nærmere. Og med slikt fint vær, er dette foreløbig det eventyret vi hadde håpa på! Nå er det tannpuss!

onsdag 17. juni 2009

Telting i kveldssola


Mer om dagen kommer - etter noen brødskiver...

Hater motbakker


Men ellers er livet fint. På sykkel fjellet mot Alta nå. Sol, litt vind og litt kaldt.

Fortjent burger


Etter fem mil på sykkelsetet er det godt å ta en middagspause. Sykler mot Skaidi etter hvert. Ikke akkurat sommervær, men fint likevel!

Dag 2


Eller skal vi kanskje si dag 1. Det var jo denne dagen det hele startet. Det er kanskje feil å finne ut at man ikke er bygd for å sykle på den første etappen, men i håp om å bli bedre rustet i løpet av turen, sier jeg det høyt. Neida, det har ikke vært så ille. Men man skal vel ikke dømme etter en etappe. Vi tok oss ned fra teltplassen til Honningsvåg, der vi gjorde innkjøp av litt mat. Jeg fikk også fiksa sykkelen, som etter flyturen hadde fått en slark. En meget hyggelig mann tok den inn på verkstedet og fiksa det GRATIS! Vi hadde avtalt med en eldre mann dagen i forveien at vi skulle komme på besøk. Han kom og henta oss, diska opp med mat og vi var flere timer der. Ja, han slengte til og med en tørrfisk. Det e snacks, sa han. Akkurat som om vi ikke har nok bagasje... For det har vi, og med det kjennes i motbakkene. Dagens verste, tunnellen fra Nordkapp under Magerøysundet. 6 km. Været har variert som resultatene i tippeligaen. Regn, vind, sol. Det har i alle fall holdt seg stabilt kaldt. Helt til i dag, da vi våkna til et midnattssoloppvarma telt. Men ute er det like kaldt. Gårsdagens toppfart: 63 km/t. Distanse: Nesten åtte mil. Gårsdagens nesten ulykke: holdt på å kjøre på et reinsdyr, da det fem meter foran meg kryssa veien. Kunne fort ha blitt en bedre middag. Gårsdagens nedtur: det ble ikke middag da primusen slo seg vrang. Dagens overraskelse: å se at pappa har klart å poste på bloggen. Vi har nå campet ved Repvåg og skal i løpet av dagen ta oss et stykke forbi Olderfjord. Nå er det frokost!

tirsdag 16. juni 2009

Kveldssykling


Ferdig m motvind. Sola er her. Et par mil til nå!

Tatt av vinden


Motvind er hat. Hilsen neste 5 mil med vinden i mot.

Dag 1


Det er ganske merkelig å sette opp teltet i dette lyset klokka halv tre på natta. Tiden har kommet for å ta kvelden etter en innholdsrik dag. Ved ankomst Honningsvåg, etter tre timer i buss, fant vi et par andre som er her i samme ærend. Det resulterte i pizza og prat. Av andre opplevelser kan jeg nevne dette: Så Molde gå på et irriterende poengtap mot start, har hatt en toppfart på 56 km- og været har vært så som så - tåke og regn og litt motvind... I dag går vi sykla vel fem mil. Tok de bratte og lite motiverende 3 mila OPP til Nordkapp. Surt, tungt og kaldt. Torgeir imponerte med spenstige tråkk. Har syklet et par mil mot Honningsvåg igjen, og stikker innom der i mårra for å handle litt mat og sånn... Til slutt, kanskje litt klisje, men når man lar sykkelen trille i 40 km i timen i tåke på smal og svingete vei med bagasje på 20 kg, da kjenner man at man lever. Jeg har vondt i lårene etter klatreetappa i dag, men jeg trives. I morgen blir det mest flatt.

Så startet turen på ordentlig


På Nordkapp, natt til tirsdag klokka 00:45.

mandag 15. juni 2009

Busstur...


Høy frekvens med oppdatering i dag. Skyldes mest av alt mye venting. Lover ikke samme hyppige oppdatering videre. Flyet fra Hammerfest til Honningsvåg ble kansellert grunnet tåke. Så i stedet for en 15 min flytur, sitter vi nå i buss i to timer. Kartlegger de 10 første milene av løypa. I kveld legger vi Sannsynligvis igjen litt bagasje i Honningsvåg og sykler de 6 milene tur-retur Nordkapp. Så sykler vi litt videre sørover i kveld-natt. I tillegg er det en fotballkamp vi må få med oss klokka 19. Måtte de blåe for ALL del vinne!!

Interessant flytur


Etter mye fram og tilbake på Gardermoen med innpakking, betaling, kø osv møtte en morgentrøtt Håvard Klefstad opp ved gate 22, BARE for å ta farvel med oss. Det satte vi stor pris på! Flyturen har inneholdt konfiskering av diverse gjenstander (les Torgeir og flytende væske i håndbagasje), avstigning på feil flyplass og dermed forsinkelse av fly, nesten gjenglemt bagasje og møkka vær i nord. Vi velger å skylde på lite søvn, og er sikre på at vi skal finne riktig vei sørover når den tid kommer. Hammerfest nå. Vente, vente, vente... Vente.

På vei til flyplassen


Tidlig, men så seint i seng at trøttheten ikke har rukket å ta oss. Tre timer søvn er vel en dårlig oppladning foran en slik sykketur, men sove kan man gjøre når man blir gammel. Ser fram til å bli ferdig med forurensende transport og til å kunne bruke beina litt. Så spørs det hvor lenge den følelsen varer....

søndag 14. juni 2009

Pakking og en siste sjekk


Dagen vi har venta på så lenge begynner for alvor å nærme seg. I mårra setter vi kursen mot Nordkapp og vi har en måned på sykkelsetet i vente. Flyet går fra Gardermoen klokka 08.00, og etter mellomlanding i Tromsø og Hammerfest, ankommer vi Honningsvåg ca. 13.30. 
Vi gleder oss!
Kaospakking i stua.....