lørdag 11. juli 2009

Vi er i mål!


Etter 294 mil og 25 dager (inkludert en pausedag) på sykkelsetet ankom vi Lindesnes sent i går kveld. Familien til Torgeir møtte opp et par mil før Lindesnes fyr og vi fikk flott oppvartning før det siste stykket ut til fyret.


Det ble en noe lengre etappe enn vi hadde regnet med på forhånd. Totalt 19,5 mil og nye dagsetapperekord! Sørlandet kan vi jo like godt kalle for omveglandet.... Men når enden er god, er all ting godt. Siste tråkkene i mørket mot fyret var magisk. Vi kunne se fyrlyset i det fjerne ankom fyret til jubel og norske flagg.


Takk til alle som har fulgt bloggen!

Nå setter vi bort syklene for en stund...
(Begge mobilene våre har streika etter en fuktig regnværsdag på sykkelen.... Hvis noen prøver å få tak i Lars K. kan det ta litt tid før du får svar. Spørs på dagsformen til telefonen)

fredag 10. juli 2009

Det nærmer seg!


Nok et gammelt bilde for å skrive på bloggen... Vi er i Kristiansand og tar nå fatt på siste biten. Har bomsykla litt i dag og plutselig støtt på grusveier. Måtte snu og det har blitt en del mil ekstra. 10 til nå, og vi har vel 6-7 igjen. Kommer vel fram i 22-tida i kveld kanskje. Hvis vi ikke skulle støte på en grusvei da... Haha...

Siste etappe


Mobilkamera har streika etter en regntung dag i går og jeg må bruke et gammelt bilde for å oppdatere blogg. Sykler nå fra Grimstad i sol og fint vær. Regner med å være på Lindesnes i 19-20 tida, alt etter som hvor mye vi nyter siste etappe. Til Torgeirs familie kan jeg fortelle om en mobil som har streiket. Han ringer dere ut på dagen.

torsdag 9. juli 2009

Pitstop i Grimstad


Det er regntid på Sørlandet og dette bildet er definitivt ikke tatt i dag. Himmelen åpna seg til tider og vi var ikke vonde å be da vi ble invitert til hytte i Grimstad. Ble 7,5 mil i dag. I mårra er det siste etappe. Blir rart å komme fram. Til våre venner i Kristiansand: Hyggelig at dere har fulgt med, og takk for en veldig hyggelig prat på vei over til Bodø! Det var alt herfra, nest siste dag. Satser på litt bedre vær i mårra og at mobilkameraet igjen skal virke etter en fuktig dag. Det hadde jo vært kjedelig å ikke få et bilde på Lindesnes!

Dette måtte vi kanskje regne med....


Reiser fra Søndeled straks, etter en god natts søvn i ei god og mjuk seng. Ute regner det, ja ikke bare regner det, men det høljer ned. Det virker som at alt regnet vi egentlig skulle ha fått før på turen har blitt samla opp i en diger balje. En balje som for øyeblikket tømmes over sørlandet. God tur til oss selv.

onsdag 8. juli 2009

Søndeled


Så har vi kommet til Søndeled! Det ble 14 eller 15 mil eller noe i den dur. Er ikke sikker. Har vært en litt lang dag på jobb, men desto herligere å komme hit til gården til Even og familie. Even har diska opp med grillmat. Fantastisk! Stor kontrast til irriterende opp og ned veier langs kysten. Første skikkelige regnskuren har vi også fått. Men det var egentlig bare deilig. Vi satser på å komme oss inn til Kristiansandsområde, så blir det sjarmøretappe og ankomst Lindesnes i 18-19 tida på fredag. Vi bestemmer oss i mårra.

Har A blitt B?


Her høne ligger Nygård og sover. Klokka er snart halv ti og unge Singelstad må snart ty til vekking. Hva har skjedd? Har mårrafuglen fått B-syndromet? Satser på en kjapp frokost på coop før vi setter kursen mot Søndeled. Aner ikke hvor langt vi kommer, men det hadde vært fantastisk å nå fram i dag!

tirsdag 7. juli 2009

For seint...igjen!


Ankom Hvittingfoss med håp om et gatekjøkkenmåltid, men 23.30 var en halvtime for seint... Sånn er livet. Nå spiser vi resten av det vi har og setter opp telt. Bor i et butikkeldorado, så frokosten er sikra. 12,7 mil i dag. God natt!

Piknik i Hokksund


Ola disket opp med varmmat utenfor rådhuset i Hokksund. Kaffe og is til dessert. Denne gutten har vært ute en sommerdag før. Fantastisk oppmuntring på veien mot Hvittingfoss. Nå blir det kveldssykling!

Hokksund


Etter 7,5 mil og mange stopp med sure Singelstad lår, har vi omsider kommet til Hokksund. Her skal vi straks treffe Ola. Så blir det kveldssykling mot Hvittingfoss. Mon tro hvor langt vi kommer?

Husker du....?


Det nærmer seg slutten av turen, og dermed begynner mimringa allerede smått å dukke opp. Og forsvinne vil den nok aldri gjøre. Tenk når vi sitter der som besteforeldre og kan fortelle barnebarna våre om bragden sommeren 2009. Vi begynner i dag på dag 22. Lars K. hadde sin verste dag i går med lår som hylte av stivhet. I natt har vi fått sove godt i hytte, så satser på at det går bedre nå. Det er nesten litt uvirkelig at vi nærmer oss målet, og ikke minst deilig! Ca 40 mil igjen til Lindesnes, og vi planlegger å være der i løpet av fredag en gang. Til nå har vi sykla i 108 timer og det har blitt til sammen 239 mil. I dag sykler vi 11 mil til Hvitvingfoss. Været: overskya, men null nedbør.

mandag 6. juli 2009

Sløv i Sløvika


Endelig framme etter 12,3 mil i dag. Forholdsvis grått vær har blitt noe lettere nå i kveld. Skal bli deilig å sove ordentlig i hytte etter to netter med halvdårlig søvn. Undertegnede begynner å bli mett på sykkel. Jeg tror Torgeir også er klar for å komme fram. Og nå er det jo ikke SÅ langt igjen. Hvis man ser stort på det....

3-0 til Nygård!


Det går ikke kjempe fort med oss i dag. En litt umotivert Singelstad (regntung natt) og Nygård som punkterer for hver rundkjøring vi passerer... Vi fant heldigvis en glassbit som stod fart i dekket. En liten stopp på Raufoss for å kjøpe nye slanger, så setter vi kursen mot Jevnaker. Satser på å overnatte i området der. Og i kveld skal undertegnende ringe til campingplass på forhånd og sikre ei hytte. Vær du sikker!

På vei til Hønefoss


Gudbrandsdalen må være en av verdens kjedeligste sykkelveier. I alle fall i kraftig motvind. Vi var på et koselig besøk hos tante og onkel til Torgeir i campingvogn ved Tretten. Derfra sykla vi videre til Biristrand camping, som selvsagt var stengt klokka 24. Så da ble det telt. Ikke særlig behagelig å dra på seg vått tøy, men nå er vi i gang. Og i natt blir det hytte i Hønefoss! Ingen tvil! Omlag 13 mil i går. Nå syker vi videre fra Gjøvik.

søndag 5. juli 2009

Første punktering


Noen km før Kvam sa det pang. 1-0 til Nygård.

Dag 20


Statoilkaffe før oppstart mot Gjøvik. Fint vær. Virker som at vi skal få litt motvind. Har passert 210 mil totalt nå. Begynner å hjelpe på!