lørdag 4. juli 2009

Otta


Da tar vi kvelden ved Otta ungdomsskole etter nesten 17 mil i dag. Varmt og fint vær. I mårra tar vi sikte på Gjøvik, noe jeg kan se for meg kan bli en noe kjedelig etappe med dal så langt øye kan se. Even: vi vil gjerne til Søndeled, hvis det passer!

Bloggens flittigste kommentator


Vi i bloggstyret (jeg) ønsker å hedre bloggens ivrigste kommentator. Og det er jo ingen ringere enn morfar selv. Et råskinn på historie og Norgesgeografi som har opplyst oss langs hele ferden så langt. Slikt blir det bilde på bloggen av...

Matstopp på Dombås


Etter en dag med restutisjon og latmannssykling sammen med Christian "bremsen" Ljosland, var det deilig å endelig kunne komme opp i grei fart. Gjennomsnitt på 27 km t i dag. Det ble omlag 12 mil til Dombås, hvor vi ble møtt av plakater og flagg. Skulle nesten tro familien Valde Singelstad hadde misforstått og trodd de befant seg på Lindesnes. Uansett, hyggelig var det! Buffet etterfulgt av jordbær smakte godt. Vært her 3 timer nå og sykler straks i retning Otta. Deilig kveldsvær og 30 grader.

Oppdal


Påfylling av luft og energi. Nå starter klatringa over Dovrefjell!

fredag 3. juli 2009

Overnatting på Berkåk

Ja, så kom vi fram til Berkåk. Christian Ljosland slo alle rekorder med 17 mil totalt denne dagen, og han vil nok få en "fin" dag i mårra, med "friske og raske bein". Det var utrolig hyggelig at han syklet med oss. Et avbrudd fra de andre dagene som kan bli ganske like. På oss to andre sliterne ble det 13 mil i dag. Det ble et lite bad før vi inlosjerte oss hos familien Aalbu. Her har det vært en sløv kveld med påfyll av energi og sykkel på TV. Litt inspirasjon trenger man jo! I morgen går veien til Dombås hvor en gjeng Singelstad og Valde forhåpentligvis møter opp.

Vi tenker å ta turen mot Gjøvik og så over mot Hønefoss. Veien videre har vi ikke lagt, men er åpen for forslag. Har du tips, skriv det inn her! Vi er på utkikk etter den raskeste veien, med minst mulig trafikk og minst motbakker... Så satser vi på å nå Lindesnes i løpet av kommende helg.

God natt fra Berkåk!

Endelig ble det kebab!


Det måtte et møte med Ljosland til for at gatekjøkkenmaten kom på bordet. Flakk nå. Setter straks nesen mot Berkåk.

torsdag 2. juli 2009

Kveldssykling


Langs Beistadfjorden skjedde det som ikke skulle skje. Skruen til pakkebæreren knakk, etter utallige dumper siden starten på Nordkapp. Heldigvis var Mosviks store sønn, Leif Arne, allerede på vei med vafler og kaffe til oss. Herlig! Pga mygg satt vi inne i bilen. Senere kjørte Leif Arne meg rundt for å få tak i mye skruer. Det ordna seg til slutt, og vi har nå med oss reserveskruer også! Satser på 4-5 mil til i natt og ferga over fra Rørvika i mårra formiddag. 87 km så langt.

Treg start


I dag har vi sløva i sola på campingen og kom oss ikke avgårde før over tre. Til gjengjeld har det gått radigt den første biten med uthvilte bein. Bangsund og statoilkopp-påfylling. Dagens mål: nærme oss Trondheim.

onsdag 1. juli 2009

Campingliv


Vi fant oss ei hytte i Namsos og skal i natt sove borte fra mygg og knott. Namsos campingplass er nok også et sted vi kommer til å bruke litt tid på i mårra formiddag. Viktig med litt avkobling i sommervarmen. Det ble i overkant av 14 mil i dag, på flotte veier. For første gang på turen har vi en tre dagers plan. I løpet av lørdagen skal vi ha sykla 360 km til Dombås, hvor det blir et møte med familien Singelstad. Før den tid blir det nok en stopp på Berkåk. Det ryktes at Christian Ljosland er i knallform (her lukter det doping) og skal sykle sammen med oss et stykke. Tok for øvrig skjegget i dag, for første gang på turen. Aldri hatt så langt skjegg før - kommer ikke til å få det igjen. Om det ikke skulle bli en ny langtur da... Kan en øvrig melde om greie bein og rumper, men om to gutter som er klare for å nå Lindesnes snart. I følge våre beregninger kan det bli allerede neste helg. Og ja, Gunnhild, vi er snart framme nå! Tror vi.

Pause på Høylandet


Passert 9 mil i dag. Varmt!! Fine veier og delvis medvind. Prøver oss til Namsos i dag. 5 mil igjen. Det er vel nå man skulle ha vært på stranda. Vi får se om vi finner en i Namsos...

Nord-Norge et tilbakelagt stadie



Mårrastund har....


Jada, jeg er først oppe, for første gang på turen. Uten at jeg kan se særlige fordeler med det. Klynger meg til bloggen, var ei skive og ser fram til noen timer på setet igjen. I dag skal vi inn i Trønderriket, så får vi se hvor langt vi kommer. Kolikk-Christian: lørdag er faretruende. Prøver å sykle litt på, så det blir fredag kveld. Pølsestasjonsmester: Fortsett og vær taktisk på låsinga. Økonomisjefen trenger trening til dansinga i høst. Har forresten investert i kaffekopp og besøker de stasjonene vi kommer over. Nå trår vi på snart!

tirsdag 30. juni 2009

Nordland snart historie


Tåka siger innover mot land og vi har lagt oss i fjøresteinene på Holm. Har vært knall vær i dag, og tross litt motvind har det vært en fryd å sykle på fine veier langs riksveg 17. Det ble totalt 12,5 mil i dag. Hvordan kjennes baken ut? Jo, den kjennes bra ut. Kjenner det imidlertid litt i beina, men det skulle jo bare mangle. Etter 3 timer søvn og myggfest sist natt, har jeg, dum som jeg er, lagt meg ute igjen. Satser på stiv kuling som kan blåse bort disse rakkerne. Og er jeg ikke oppspist i mårra tidlig, drar vi videre i retning Namsos. Vi får se hvor langt vi kommer...

Det blir en del bildetaking..



Ferga fra Vennesund



Flaks vi har sykkel...


Vi har passert 6 mil i dag og er snart i Brønnøysund. En del motvind, men ellers fint sykkelvær. Første dag i sykkelshortsen. Blir vel neppe noen tur innom Torghatten, morfar. Vi må komme oss sørover! Men det er jo herlig at du holder liv i kommentarfeltet på bloggen!

Ny dag...


...nye muligheter. Om ikke opplagt, så hvertfall frisk. Tungt å sove i steikende sol. Når i tillegg myggen er nysgjerrig, kan det bli slitsomt. Dagens mål: Vennesund.

Ny etapperekord!!


Det ble til slutt 16 mil i dag, og vi har funnet oss en plass ved siden av veien i Sandnessjøen. Satser på å sove ute i natt, selv om knott og mygg nok kommer på besøk. Av andre ting kan jeg nevne følgende: - møtte familien Hammersmark på veien, hyggelig - på vei opp en tre km stigning ble vi angrepet av 400 fluer, grusomt - går opp og ned med et litt vondt kne - var nydelig å sykle inn til Sandnessjøen i kveld - flott vær hele dagen - Torgeir har fått sveisa en halvdårlig pakkebærer hos en lokal helt. - vi har syklet en distanse på 7 mil uten å møte på matbutikk. Nå er det over og ut. God natt!

Nærmer oss Samenessjøen


12,5 mil til nå i dag. Akkurat spist pizza og sitter og venter på ferga her i Nesna. Det går ikke flust med ferger her, så vi må vente til 22.40. Det har vært en fin og litt slitsom dag på sykkelsetet. Vi får se hvor langt vi orker etter fergeturen. Vi håper å kunne nå Brønnøysund i mårra.

mandag 29. juni 2009

Skilt vi er glade i....



Dag 14 er i gang!


Etter et trivelig besøk hos bestemor Åse, tar vi straks ferga fra Forøy. Deilig å sove inne i natt, og å bli diska opp for med hjemmelaga syltetøy og egg og bacon. Dagens mål i finværet, Nesna.

søndag 28. juni 2009

Innendørs overnatting!


Har vært i Reipnes noen timer hos en kjenning av Torgeir. Ble servert nystekte vafler. Herlig! Nå tar vi ferge fra Ørnes, skal sykle omlag 3 mil, før vi tar inn hos bestemor til han vi var innom i Reipnes. Gjestfrie folk! Og vi er glad for å slippe unna myggen i natt.

Over all forventning


Plutselig var vi i Grimstad. Ikke så varmt som vi har hørt rykter om, men... Har hatt en snittfart på ca tusen km i timen det siste døgnet..

Riksveg 17


Skjegget gror og antall mil på sykkelsetet vokser for hver dag. I går hadde vi tenkt å slå oss 3 mil etter Bodø, men etter å ha leita etter teltplass var vi plutselig kommet 3 mil lengre... Dårlige til å leite? Vi velger å kalle det kresne. Ble til sammen vel 9 mil i går. I dag tar vi oss videre, først innom Reipå, så får vi se hvor langt vi kommer. Ikke akkurat sommervær her, så når vi hører om sommer lengre sør, motiverer det til å tråkke på litt ekstra. Totalt 117 mil på turen nå.