lørdag 27. juni 2009

Bodø


Da sykler vi fra Bodø. Torgeir rakk å møte sin store helt.

Så var eventyret over...


...og et nytt begynner. Lofoten har vist seg i sommervær. Nå sitter vi på båten over til Bodø. Kommer vel til å sykle noen mil før vi slår leir. Ser fram til Helgelandskysten.

fredag 26. juni 2009

Ny etapperekord og dag 11 snart historie


Det ble noen mil lengre enn vi hadde planlagt. Og for en dag det har vært i Lofoten! Hadde jeg sittet i en bil hadde jeg tenkt at jeg ville ha sittet på en sykkel. Det er fortsatt litt varme i sola og vi har funnet oss en fantastisk plass for natta, snaue 3 mil fra Moskenes. På grensa til romantisk. Ble hele 15 mil i dag, noe vi skal feire med en god middag og påfølgende dessert og kaffe som skal nytes fra soveposen. Motivasjonen har smått begynt å variere, men nå er vi på topp. I mårra passerer vi Bodø - det begynner å lukte sør!


Er det endelig min tur til å få....



Ikke helsvart å være i Lofoten i dag.


Snart Lekvik.

Ordentlig S(v)olvær


Vi har hatt halvannen time i Svolvær i deilig sommervær. Nå fortsetter vi 5-6-7-8 mil mot Moskenes. Vi får se hvor langt det blir. Føles som om vi sykler i et maleri. Fantastisk flott her.

Takk for oss, Myrland!


Da går turen ut mot Lofoten!

torsdag 25. juni 2009

Så ble det grilling av fisk...



Da sardinboksen var full...


Etter å ha fylt opp en sardinboks kom en med litt mat i. Hatt en deilig avslapningsdag på Myrland. I morgen går turen videre.

Fisker poeng og middagsmat


Stor jubel i leiren da Molde omsider scorte mot Lillestrøm. Nå er Nygård i gang med fisking. Startet med en liten. Mente akkurat han hadde DEN store på kroken... Fortsettelse følger.

Dagens etappe, hittil: 0 mil


Og det kommer ikke til å bli noen heller. Hviledag er nydelig!

onsdag 24. juni 2009

Utsikt fra naustet


Å, så vi koser oss...

Kontrastene er store!


I går kveld la vi oss ute kl 20 etter 7,5 mil og to timer søvn natta i forveien. SÅ satte regnet inn. Vi våknet og satte opp teltet ganske så hurtig. Det ble mange timer søvn. Klokka 7 begynte dagens etappe. Det var ikke særlig behagelig å ta på seg våte klær og pakke sammen med 100 besøkende mygg i teltet. Men vi kom oss av gårde og det går blitt 11,5 mil i dag! Nå har vi ankommet Myrland. Her har vi vært så heldige å få låne et innreda naust. (Takk Ola) Svein, som har barndomshjemmet litt oppi her, har tatt godt i mot oss. Det er så vakkert her at ord knapt strekker til. Vi sitter ute på terrassen og nyter sola. Den varmer og den går vel knapt ned... Meldt strålende i mårra og. Vi smiler. Blir en deilig hviledag med god mat, lesing, radio og kanskje litt fisking. Vi har 92 mil på åtte dager. Da fortjener vi vel en liten pause? Vi synes hvert fall det...

Stokmarknes


Yes! En statoil stasjon! Gratis kaffe og god morgen yoghurt, ca nr 50 på turen hittil...

Vi beveger på oss igjen


Har sykla 5 mil og tatt en stopp i Sortland. Nærmer oss hytta på Myrland nå. 5-6 mil igjen. Softisen frista, men vi stod i mot.

tirsdag 23. juni 2009

Småtrist st. Hans


Regnet og trøtthet har tatt oss. Vi satser på å nå Lofoten i mårra. Er i Risøyhamn nå etter å gå sykla 6-7 mil...

Andenes


Vi sykler på!

Straks på båt


To timer søvn på hard mur med en lengre historie til. Den får komme senere, for nå er jeg så hinsides trøtt, og vi skal snart om bord i ferga.

Er man på tur, så er man på tur...


Trøtt? Ja, litt. Klokka har passert halv fire og vi har akkurat kommet ned fra kalde fjellet til sol og varme. Har satt oss ned i veikanten for en kopp kaffe. Her hjelper det nemlig lite med statoil-avtale....

Sen, ja..


Klokka har passert 02.00 og her sitter vi og spiser varm mat fra primusen. Har ca 3 mil igjen til fergeleie hvor vi skal ta oss over til Andenes med båt kl 11. Litt småkaldt nå, så best å komme seg videre. Dag 7 er snart over og det blir ca 8 mil.

mandag 22. juni 2009

i?


Føler meg hjemme... På vei over Senja i deilig kveldsvær.

Nytt hjul - nytt sykkelliv?


Så var vi tilbake i Tromsø... Det er ikke akkurat flusst av bussavganger fra Sommarøy, så vi var heldige da en gjeng med privatbuss skulle inn til byen. Har kjøpt nytt hjul og tar buss tilbake til Sommarøy kl 16. Blir der til båten til Senja går i halv ni-tida. Mye styr, men alt for å sykle HELE veien sørover. Christian: vi er muligens i trøndelag om halvannen uke. Spørs på sykkel, vær og form.

Ikke feil å være på Sommarøy nå...



Fin utsikt



Huset vårt





Sommerøy



Glade gutter



Hotellets hytter



søndag 21. juni 2009

Dag 6


Vi var forholdsvis tidlig oppe for å rekke første ferge fra Olderdalen. Trøtte som fy spiste vi baguetter og fant samtidig ut at neste sted å kjøpe mat på var Tromsø, 7 mil unna... Det ble en ekstra baguett. I motvind og regn snek vi oss inn blant Lyngsfjellene og ankom Tromsø noen timer senere. Statoilkoppen, som har vært flittig brukt på turen, ble fylt opp til flere ganger. Etter en litt sur dag var vi gira på første innendørse overnatting. Etter litt om og men fant vi ut at vi skulle sykle ut til Sommarøy, 7 mil ut fra Tromsø. En dusj er ikke og forakte. Og får vi se tippeligaen også, så blir det bra, tenkte vi. Like etter start knakk en skru på bagasjebrettet til Torgeir. Etter en tur opp til vaktmesteren ved Tromsø lufthavn fikk han ordna det. Turen fortsatte i fint vær, men uflaksen var ikke oppbrukt. 4 mil fra Sommarøy og midt oppe på fjellet røk den samme eiken som sist. Vi så begge lange fire mil foran oss. Orker vi å gå så langt? Torgeir tok litt av bagasjen min (over skuldera) og jeg la litt på styret for å lette bak. Selv om hjulet var skeivt, gikk det på du vis. Da vi fikk oppdateringer om at Molde scoret både ett og to mot Fredrikstad var humøret plutselig på topp. Slitne, etter 14 mil ankom vi Sommarøy - ei perle! Ved hotellet var det ikke ledige rom, dermed fikk vi ei seksmannshytte til samme pris. Flott utsikt, hvert vårt bad, kjøkken, badstue og flatskjerm for fotball. Stranda ligger innbydende 5 meter fra hytta. Helt nydelig å ta en dusj etter ei uke på setet. Rart hvor mye mer man setter pris på "vanlige" ting når man er på sykkel og telttur. I kveld blir det fotball på tv, kaffe og en tur ut for å se nærmere på øya. I mårra må vi tilbake til Tromsø for å fikse sykkel. Flere bilder kommer.

Tromsø!



Noen som trenger hjelp?


Turens tidligste etappestart, kl 08.30. Ferge fra Olderdal til Lyngseidet. Har nå sykla vel 2 mil og venter på ny ferge. Deretter 48 km til Tromsø. Tar det rolig med et litt ømt kne. Lukter ikke akkurat sommer av Troms i dag,..